BBQpotet

Posjert torsk med Kokt & KlarBBQPoteter, rømmedressing, hollandsk saus, woket paprika og purreløk


Oppskrift v. Simen Sivertsen, Senja VGS avd Sørreisa, Mat- og restaurantfag







Hollandsk saus

kan du lage på følgende måte:

4 dl fiskekraft/buljong
2 ss hvetemel (glutenfritt mel i en liten del hvis noen av gjestene har cøliaki)
2 eggeplommer
1 knivsodd salt
1 ss smør
saft av 1/4 sitron ( ca. 4 ss)

Lag saus ved å koke opp mesteparten av kraften. Ha mel i resten av kraften og lag en meljevning. Pisk eggeplommer i meljevningen og kok raskt opp. Hell blandingen i sausen slik at den tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tatt i. Rør inn mykt smør og smak sausen til med salt og sitronsaft. Sausen skal være fyldig og ha en frisk, syrlig smak.

Posjert fisk: Kok opp vann til kokepunktet, ha i en hel appelsin som er delt i to, laurbærblad, hvitvins eddik, salt og pepper. Slå av platen sett den til siden og legge torsken i. la den trekke i 10 minutter. Serveres med wokket grønnsaker, saus, BBQpoteter og en liten skje med rømmedressing.

Rømmedressing

Rømme (halv boks)
noen klipp med gressløk
finhakket hvitløk (1 fedd)
et dryss med salt og nykvernet pepper

Wokede grønnsaker:

Olje (oliven)

kuttet gulrot, purre og paprika

salt

ha olje i en varm panne, legg grønnsakene i og wok dem i 10 minutter.

BBQPoteter ristes lett på stekepannen eller varmes i stekeovnen så den får en jevn gylden farge og stekeskorpe.