Bresert lammeskank med potetmos

Lammeskank er en av høstens virkelige delikatesser, og servert med ferdig, spiseklar og fersk potetmos fra Kokt & Klar har du oppskriften på kos og hygge!

INGREDIENSER

Til 2 personer
2 lammeskanker
1 persillerot
2 gulrøtter
1 løk
1 bit sellerirot
2 ss tomatpuré
5 dl rødvin
5 dl god kraft av f.eks lam, okse, kylling
1 pakke Kokt & Klar potetmos
fersk rosmarin
salt og pepper
Fersk sjampinjong eller aromasopp
1 ss stekeolje
2 ss smør

Dele på

TILBEREDNING

  1. Skrell og skjær gulrøtter og sellerirot i terninger. Skjær løken i båter.
  2. Tørk lammeskankene med tørkepapir og krydre med salt og pepper.
  3. Varm opp en stekepanne med smøret og stek lammeskankene gyldne og nøttebrune på alle sider.
  4. Legg lammeskankene til side, og stek gulrotbiter, sellerirotbiter og løk i den samme stekepanna.
    Stek under omrøring til løken er blank. Tilsett tomatpuré og bland den med grønnsakene mens du steker i et minutt.
  5. Hell i kraft og rødvin og kok opp.
  6. Ha lammeskankene i en tykkbunnet gryte og hell over grønnsaker og kraft.
    Sett på lokk og la gryten småputre i omtrent 2 timer eller til lammeskankene er møre og du kan se at de ramler av beinet. Vend gjerne på lammeskankene noen ganger underveis i kokinga.
  7. Før servering: Løft lammeskankene ut av gryta og sil sausen. Passér gjerne grønnsakene gjennom en sil i sausen for ekstra god smak. Kok opp sausen og la den koke i noen minutter for å få tykkere konsistens.
  8. Stek sjampinjong i en stekepanne med olje.
  9. Varm potetmos fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.

Server lammeskankene med sausen, stekte sjampinjonger og potetmos. Pynt med fersk rosmarin.

Velbekomme!

Relaterte produkter