Entrecôte med chimichurri og fløtegratinerte poteter

En saftig entrecôte med fløtepoteter, ovnsbakte, smaksrike cherrytomater og chimichurri som er en smakseksplosjon av en kald urtesaus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Kjøttet, fløtepotetene og sausen balanserer perfekt, og med ferdige fløtepoteter fra Kokt & Klar kan du sette dette fantastiske måltidet på bordet raskere enn du aner.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2 stk entrecôte
1 pk cherrytomater med stilk
1 pk Kokt & Klar Fløtepoteter
2 ss smør
2 ss nøytral olje
2 ss olivenolje
salt og pepper

Til chimichurri
1 pk bladpersille, finhakket
1 potte fersk koriander, finhakket
1 dl olivenolje
3 ss rødvinseddik eller hvitvinseddik
3 fedd hvitløk, renset og finhakket
1 rød chili, uten frø, finhakket
1 ts tørket oregano
Salt og pepper

Dele på

TILBEREDNING

  1. Lag chimichurri ved å blande finhakkede urter sammen med øvrige ingredienser. La stå i romtemperatur.
  2. Lag fløtepoteter fra Kokt & Klar ved å varme de etter instruksjoner på pakken. De kan gjerne helles over i en ildfast form og gratineres med ost ved 220 grader i 20-30 minutter.
  3. Bak cherrytomater i ovn. Sett stekeovn på 180 grader og legg cherrytomater i ei ildfast form. Risle over god olivenolje, krydre med salt og pepper, og bak tomatene i ovnen i 25 minutter.
  4. Tørk entrecôte med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og stek kjøttet til du har jevn bruning på begge sider. Tilsett smør mot slutten av steketiden, senk temperaturen og stek kjøttet i cirka 2 min på hver side eller lengre hvis du ønsker kjøttet mer stekt.
  5. Server entrecôte med chimichurri, fløtegratinerte poteter og bakte cherrytomater.

Velbekomme!

Relaterte produkter