Skinkesurret kyllingfilet fylt med soltørket tomat og brie servert med Provencepoteter

Provencepoteter fra Kokt & Klar er et godt tilbehør til hvitt kjøtt som kylling. Her serverer vi dem til en saftig kyllingrullade surret i spekeskinke fylt med brie og soltørkede tomater.

INGREDIENSER

Til 2 personer
2 kyllingfileter
salt og pepper
100 g brie
6 fileter soltørket tomat
6 skivet spekeskinke f.eks serrano
3 ss nøytral olje
2 ss smør

Tilbehør
1 pk Kokt & Klar Provencepotet
1 pk cherrytomat, gjerne med stilk
Grønn salat

Dele på

TILBEREDNING

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.

Bruk en skarp kniv og skjær kyllingfiletene i to på langs slik at du får en lomme. Kyllingfiletene skal fortsatt henge sammen når de brettes ut. Fyll lommen med brie i skiver og soltørket tomat. Klem lommen godt igjen og krydre med salt og pepper. Pakk hver av kyllingfiletene inn i tre skiver spekeskinke, og surr bomullstråd rundt slik at rulladen holdes på plass under steking.

Varm opp olje i en stekepanne og brun kyllingen på alle sider. Tilsett smøret mot slutten og øs det over kyllingen. Legg kyllingen i en ildfast form og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca. 68 grader. Det tar cirka 15-20 minutter. La cherrytomatene steke med de siste 10 minuttene. La kyllingen hvile i 10 minutter og fjern hyssingen.

Varm Provencepotet etter anvisning på pakken.

Server kyllingen enten hel eller skåret i skiver sammen med Provencepoteter, cherrytomat og grønn salat.

Relaterte produkter