Jeg har glutenallergi, kan jeg spise produktene fra Kokt & Klar?
Produktene fra Kokt & Klar inneholder ikke kornprodukter eller andre glutenkilder, og kan trygt spises av personer med glutenallergi.

Jeg har laktoseallergi. Kan jeg spise produktene fra Kokt & Klar?
Kokt & Klar Kålrotstappe, Matpoteter, Ertestuing, Steke- og grillpoteter, Provencepotet, Tapaspotet og Bacalao inneholder ikke melkeprodukter og kan trygt spises av personer med laktoseallergi. Fløtepoteter derimot inneholder ekte kremfløte og anbefales derfor ikke. Alle Kokt & Klar produktene har tydelig allergenmerking.

Hvorfor har produktene fra Kokt & Klar så lang holdbarhet?
Det er mulig på grunn av produksjonsmetoden sous vide, som er en konserveringsteknikk. Våre produkter er ikke tilsatt noen konserveringsmidler.

Hva betyr sous vide?
Sous vide er ett fransk begrep og kan oversettes med “under vakuum”. Metoden sous vide består i å vakuumpakke rå produkter i en spesialfilm, hvorpå de varmes opp til nesten kokepunkt for så å kjøles raskt ned til 4 grader eller lavere.

Kommer alle råvarene fra Nord-Norge?
Så lenge det er nordnorske råvarer tilgjengelig bruker Art Nor dem i produksjonen av produktene fra Kokt & Klar. Det betyr at store deler av nordnorsk potetavling blir til Fløtepotet fra Kokt & Klar. Imidlertid er vi i perioder, spesielt på våren, avhengig av å kjøpe råvarer utenfor landsdelen. Art Nor jobber sammen med landbruket for å øke produksjonen av poteter og kålrot i Nord-Norge.

Finnes det e-stoffer i produktene?
I enkelte produkter vil det forekomme e-stoffer siden noen av ingrediensene våre inneholder e-stoffer.

Dersom jeg har åpnet en pose med et produkt fra Kokt & Klar – hvor lenge holder den seg?
Dersom du har åpnet en pose med et produkt fra Kokt & Klar bør den legges i kjøleskapet så raskt som mulig og spises i løpet av ett døgn.