Biff med peppersaus og Provencepoteter

Prøv de marinerte småpotetene våre som tilbehør til biff. Smakfullt og enkelt!

Tilberedning

Start med sausen:
Knus rosé- og grønnpepper i en morter. Smelt smør i en liten kjele og fres den finhakkede sjalottløken i smøret til løken er blank. Ha i de knuste pepperkornene og stek et par minutter til. Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Dersom du ikke synes sausen blir tykk nok kan du jevne den litt med maizenna

Steke biffene:
Tørk av biffene med kjøkkenpapir og krydrer med salt og pepper. Varm opp ei stekepanne og la den bli tilstrekkelig varm før du har i smør, margarin eller olje. Når smøret eller margarinen slutter å bruse, og har fått en nøttebrun farge kan du legge i biffene. Dersom du steker mer enn to biffer, stek dem gjerne i flere omganger. Når biffen er stekt akkurat slik du vil ha den, ta den ut av pannen og la den hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Varm opp Provencepoteter eller Steke- og grillpoteter etter anvisning på pakken. Dampkok gjerne brokkoli og server som tilbehør sammen med biffene og sausen.

Foto: Senjastua.

Ingredienser

Til 4 personer
4 biff á 150 g

Peppersaus
2 ss smør
2 stk finhakket sjalottløk
2 ts syltet grønn pepper
1 ts rosépepper
3 dl kremfløte
3 dl oksekraft
salt

Tilbehør

Ingredienser

Til 4 personer
4 biff á 150 g

Peppersaus
2 ss smør
2 stk finhakket sjalottløk
2 ts syltet grønn pepper
1 ts rosépepper
3 dl kremfløte
3 dl oksekraft
salt

Tilbehør