Kjøttkaker med ertestuing

Kjøttkaker med klassisk grønn ertestuing er en norsk favoritt med lange tradisjoner. Ferdig ertestuing fra Kokt & Klar er laget på tradisjonell måte - vi bløtlegger tørkede erter over natten før de kokes, og smaksettes. Bare varm opp og server!

Tilberedning

Lage kjøttkaker: Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene (unntatt vann og buljong) i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Du kan også lage farsen for hånd – rør da saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning. Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i brun saus. Server med kokte poteter, tyttebær og ertestuing.

Fremgangsmåte, egen brun saus:
Sil sjyen etter at du har trukket ferdig kjøttkakene, tilsett hakket løk og la det koke opp. Tilsett meljevningen under omrøring til sausen er passe tykk. La sausen koke 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får passe farge på sausen.

For ferdige kjøttkaker, følg oppskriften på pakken.
For ferdig saus, følg oppskriften på pakken.

Varm matpotet og ertestuing etter anvisning på pakken og server sammen med kjøttkakene og sausen.

Ingredienser

Til 4 personer

Ferdige kjøttkaker evt lage egne
Ingredienser:
400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss margarin eller olje til steking
6 dl vann
1 kjøttbuljongterning

Brun saus i pose evt lage egen
5 dl sjy fra kjøttkakene
1 hakket løk
3 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
1 ts salt
½ ts pepper
noen dråper sukkerkulør

Tilbehør
1-2 pk Kokt & Klar ertestuing á 500 g
2 pk Kokt & Klar matpotet á 420 g

 

Ingredienser

Til 4 personer

Ferdige kjøttkaker evt lage egne
Ingredienser:
400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss margarin eller olje til steking
6 dl vann
1 kjøttbuljongterning

Brun saus i pose evt lage egen
5 dl sjy fra kjøttkakene
1 hakket løk
3 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
1 ts salt
½ ts pepper
noen dråper sukkerkulør

Tilbehør
1-2 pk Kokt & Klar ertestuing á 500 g
2 pk Kokt & Klar matpotet á 420 g