Moussaka med fløtepoteter

Moussaka er en gresk rett som tar litt tid å lage, men med ferdige, ferske fløtepoteter fra Kokt & Klar i bakhand er du plutselig veldig nære en god moussaka. Fløtepotetene våre inneholder nemlig potetskiver og saus som oppskriften krever, og resultatet smaker nydelig! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Tilberedning

Skjær av «stilken» på auberginene og skjær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Legg skivene på kjøkkenpapir og dryss over et tynt lag med salt. La stå i ca. 20 min for å trekke ut vannet av auberginene. Skyll deretter i vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Bak aubergineskivene i ovn ved 180 grader til de blir myke og gyldne i ca. 20-25 minutter.

Stek løk og hvitløk i en stekepanne til løken blir myk og blank. Ha løk og hvitløk over i en større gryte. Stek kjøttdeigen i to omganger og ha den i gryta sammen med oregano, kanel, laurbærblad, allehånde og chilipulver. Tilsett tomatpuréen og la denne surre med kjøttdeigen og krydderne noen minutter. Tilsett hakkede tomater og la kjøttsausen småkoke ca. 30-40 minutter, rør om av og til. Smak kjøttsausen til med salt, kvernet pepper og en litt sukker.

Bruk en ildfast form og legg i kjøttsaus, bakte aubergineskiver og fløtepoteter lagvis. Dryss revet ost på toppen. Bak det hele videre i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter til overflaten er gylden. La moussakaen få hvile i minst 15 minutter før servering.

Server gjerne med en god salat og hvitløksbaguetter.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 6 personer
800 g kjøttdeig, gjerne lammekjøttdeig
2 løk
4 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater á 400 g
5 ss tomatpuré
2 ts tørket oregano
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt allehånde
1 ts chilipulver
2 laurbærblad
2 aubergine
1 pk fløtepoteter fra Kokt & Klar á 1 kg
200 g revet ost
olje til steking
Salt
Pepper
Sukker

Ingredienser

Til 6 personer
800 g kjøttdeig, gjerne lammekjøttdeig
2 løk
4 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater á 400 g
5 ss tomatpuré
2 ts tørket oregano
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt allehånde
1 ts chilipulver
2 laurbærblad
2 aubergine
1 pk fløtepoteter fra Kokt & Klar á 1 kg
200 g revet ost
olje til steking
Salt
Pepper
Sukker