Pinnekjøtt med kålrotstappe og vossakorv

Kålrotstappe, også kalt kålrabistappe er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt. Med kålrotstappe fra Kokt & Klar kan du glede deg over et riktig herremåltid.

Tilberedning

Legg pinnekjøttet i kaldt vann over natten.

Legg bjørkepinner i kryss slik at de danner en rist, i bunnen av en vid kjele. Eller legg en metallrist i bunnen av kjelen.

Hell på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Legg på lokk og gi et skikkelig oppkok slik at det danner seg damp.

Skru ned varmen og la kjøttet dampe i ca. 2 1/2 – 3 timer til kjøttet løsner fra bena. Etterfyll med kokende vann hvis det minker på væsken.

For å få litt sprø overflate på pinnekjøttet kan det settes et øyeblikk under grillen eller i en stekeovn på overvarme like før servering.

Damp pølsene med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene og kok poteter.

Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.

Pinnekjøttet serveres på varme tallerkener med pølser, kokte poteter og sjyen.

 

Ingredienser

Til 4 personer
1,6 kilo pinnekjøtt, utvannet
Grove julepølser, kjøttpølser eller vossakorv
2 pk Kokt & Klar kålrotstappe á 500 g
Poteter

Ingredienser

Til 4 personer
1,6 kilo pinnekjøtt, utvannet
Grove julepølser, kjøttpølser eller vossakorv
2 pk Kokt & Klar kålrotstappe á 500 g
Poteter