Saltkjøtt med kålrotstappe

Dette er nydelig norsk tradisjonsmat der kålrotstappe er et viktig tilbehør. Vår ferske kålrotstappe har et høyt innhold av førsteklasses nordnorsk kålrot som kjennetegnes av sin naturlig søte smak, - en nydelig smakskombinasjon til det salte kjøttet.

Tilberedning

Legg kjøttet i usaltet, kokende vann – det skal være rikelig med vann. Kok opp og skru ned varmen til slik at det syder ved rundt 90 grader. Når kjøttet koker vil det komme skum på toppen, dette er stivnede proteinrester. Bruk en øse og fjern skummet, da blir kraften klar på farge. Skum av noen ganger underveis i kokingen. Smak på vannet etter ca 30 minutter, er det for salt byttes vannet med friskt vann. Kok opp på nytt.

Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.
Kok poteter eller varm opp ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar.
Den ferdige retten kan pyntes med persille hvis du ønsker.

Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer
1 kg salt lammekjøtt
2 pk kålrotstappe 500 g fra Kokt & Klar
800 g poteter eller 1 pakke ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar
Persille til pynt

Ingredienser

Til 4 personer
1 kg salt lammekjøtt
2 pk kålrotstappe 500 g fra Kokt & Klar
800 g poteter eller 1 pakke ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar
Persille til pynt