Smashed potatoes med parmesan

Smashed potatoes lages av kokte, delvis knuste poteter som bakes i ovn til de blir sprø og lekre på toppen, men myke på innsiden. Super restebruk av kokte poteter, men du kan også bruke ferdig kokte matpoteter. Server sammen med stekte karbonader eller som mettende tilbehør til en god vegetarrett.

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Legg matpotetene i en smurt ildfast form. Bruk en potetstapper eller gaffel og knus potetene lett, de skal ikke gå i stykker, men henge sammen litt.
Smelt smøret i en liten kjele. Press hvitløken og ha i kjelen med smøret. La hvitløken få steke med smøret for ekstra god smak. Bruk en spiseskje og fordel smørblandingen jevnt over potetene. Krydre med salt og pepper.
Riv fersk parmesan i et jevnt lag over potetene og sett formen inn i stekeovnen.
Stek formen i ca. 20 min eller til potetene er gyldne på toppen.
Server gjerne med tabasco eller annen chilisaus.

Ingredienser

Til 2 personer
1 pk ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar á 420 g
4 ss smeltet smør
4 fedd hvitløk
salt
pepper
80 g fersk revet parmesan

Relaterte produkter

Ingredienser

Til 2 personer
1 pk ferdig kokte matpoteter fra Kokt & Klar á 420 g
4 ss smeltet smør
4 fedd hvitløk
salt
pepper
80 g fersk revet parmesan