Sommerlig fløtepotetgrateng med aubergine og squash

Lag en sommerlig vri på fløtepotetene ved å tilsette ekstra grønnsaker og smaker av Middelhavet i en grateng. Lekkert tilbehør til grillmaten med smaker som passer godt til både fisk, sjømat og lyst kjøtt.

Tilberedning

Skjær auberginen i tynne halvmåner. Legg de flatt utover kjøkkenpapir og dryss litt salt over for å trekke ut vannet. La stå i ca. 20 min. Skyll av aubergineskivene og tørk med kjøkkenpapir. Skjær også squashen i tynne halvmåner. Fordel aubergine og squash utover et stekebrett med bakepapir og pensle lett med olivenolje. Stek i ovn på 220 grader i 20 min.

Hell de ferdig fløtepotetene i en bolle og vend de ovnsbakte aubergine- og squashskivene inn sammen med soltørket tomat skåret i små biter.

Fordel blandingen i en passende ildfast form og topp med fetaost som du smuldrer på toppen.
Stek gratengen i ovnen på 200 grader i 20-25 min til fetaosten er gylden.
Velbekomme!

Ingredienser

Til 4 personer
Kokt & Klar fløtepotet 1 kg
1 aubergine
1 squash
125 g fetaost
6-8 fileter soltørket tomat

Ingredienser

Til 4 personer
Kokt & Klar fløtepotet 1 kg
1 aubergine
1 squash
125 g fetaost
6-8 fileter soltørket tomat