Ovnsbakt torskeloins med kålrotstappe, gulrot og kokte poteter

Lag en sunn og velsmakende fiskemiddag med torsk. Kålrotstappe fra Kokt & Klar smaker nydelig sammen med fisk og fungerer fint som saus, men server gjerne smeltet smør ved siden av hvis du vil.

Tilberedning

Del torsken i fire like store porsjonsstykker, strø på litt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Imens, skrell og skjær gulrøtter i pene staver.
Skyll saltet av torsken og tørk den med kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene i ei ildfast form smurt med olivenolje og bak fisken midt i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.

Kok opp lettsaltet vann til gulrøttene og kok de møre.

Varm kålrotstappe og matpoteter etter anvisning på pakken.

Smelt smøret og finhakk gressløken. Ha gressløken i smøret like før servering.

Server torsken sammen med kålrotstappen, kokte poteter, kokte gulrøtter og det smeltede smøret.

Ingredienser

Til 4 personer
600 g torskeloins
Grovt havsalt
litt olivenolje
Salt og  pepper

Tilbehør
200 g smør
1 bunt gressløk
4 gulrøtter
1 pk Kålrotstappe Kokt & Klar á 500 g
2 pk Matpoteter Kokt & Klar á 420 g

Ingredienser

Til 4 personer
600 g torskeloins
Grovt havsalt
litt olivenolje
Salt og  pepper

Tilbehør
200 g smør
1 bunt gressløk
4 gulrøtter
1 pk Kålrotstappe Kokt & Klar á 500 g
2 pk Matpoteter Kokt & Klar á 420 g