Spørsmål og svar

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene om produktene fra Kokt & Klar:

• Hvordan er det mulig at et produkt kan holde seg i flere uker uten at det er tilsatt konserveringsstoffer?

Det er mulig på grunn av produksjonsmetoden sous vide, som er en konserveringsteknikk.

• Hva betyr sous vide?

Sous vide er ett fransk begrep og kan oversettes med "under vakuum". Metoden sous vide består i å vakuumpakke rå produkter i en spesialfilm, hvorpå de varmes opp til nesten kokepunkt for så å kjøles raskt ned til 4 grader eller lavere.

• Hvordan er det mulig at produktene har minst like mye vitaminer og næringsstoffer som et hjemmelaget produkt?

Det er mulig på grunn av produksjonsmetoden sous vide. Ved normal koking vil mye vitaminer og aroma dampe bort. Men siden våre produkter kokes i en forseglet pose vil vitaminer og aroma bli værende sammen med produktet.

• Kommer alle råvarene fra Nord-Norge?

Så lenge det er nordnorske råvarer tilgjengelig bruker Art Nor dem i produksjonen av produktene fra Kokt & Klar. Det betyr at store deler av nordnorsk potetavling blir til Fløtepotet fra Kokt & Klar. Imidlertid er vi i perioder, spesielt på våren, avhengig av å kjøpe råvarer utenfor landsdelen. Art Nor jobber sammen med landbruket for å øke produksjonen av poteter og kålrot i Nord-Norge.

• Finnes det e-stoffer i produktene?

I enkelte produkter vil det forekomme e-stoffer siden noen av ingrediensene våre innheholder e-stoffer.

• Jeg har glutenallergi. Kan jeg spise Kokt & Klar produkter?

Produktene fra Kokt & Klar inneholder ikke kornprodukter eller andre glutenkilder, og kan trygt spises av personer med glutenallergi.

• Jeg har laktoseallergi. Kan jeg spise produkter fra Kokt & Klar?

Kokt & Klar Kålrotstappe, Matpoteter, Ertestuing, Steke- og grillpoteter, Provencepotet, Sennepsmarinert Mandelpotet og Bacalao inneholder ikke melkeprodukter og kan trygt spises av personer med laktoseallergi. Fløtepoteter derimot inneholder ekte kremfløte og anbefales derfor ikke. Alle Kokt & Klar produktene har tydelig allergenmerking.

• Er det mulig å spise produktene fra Kokt & Klar uten å varme dem?

Det kan du gjerne - samtlige produkter er ferdigkokte. En god idé er å blande fløtepoter med litt oppskårne, kalde poteter - da får du kjempegod potetsalat på 2 minutter.

• Dersom jeg har åpnet en pose med et produkt fra Kokt & Klar - hvor lenge holder den seg da?

Dersom du har åpnet en pose med et produkt fra Kokt & Klar bør den legges i kjøleskapet så rask som mulig og spises i løpet av ett døgn.