Våre utvalgte sommerfavoritter smaker nydelig til sommerens gode middager og grillmat. Vi håper du finner inspirasjon til hva du kan servere og sier tusen takk til deg som velger nordnorsk lokalmat!
Prøv nyheten Kokt & Klar Knuste Poteter til grillmaten i sommer! Dette er små runde nordnorske poteter med skall som du knuser og krydrer med tre ulike kryddervarianter! Prøv Sour Cream & Onion til fisk, Pommes Frites til grillet svinekjøtt eller burgere og Bearnaise til grillet entrecote. Herlig!
Hell ut potetene i en aluminiumsform med hel bunn. Knus potetene og fordel posen med smørblanding som du finner under etiketten over de knuste potetene. Dryss over krydderet. Sett formen på grillen, gjerne med alulokk på, og grill på indirekte varme til potetene er gjennomvarme.
Nydelige fløtepoteter som er laget av ferske skiver poteter, litt krydder og en fyldig fløtesaus med fløte fra gårder i Nord-Norge. Fløtepotetene er ferdig kokt i sous vide og krever kun oppvarming. Smaker nydelig til all slags grillmat!
Hell fløtepotetene i en ildfast form og gratiner i ca 25-30 minutter på 220 grader. Ha gjerne ost på toppen for ekstra god smak.
Fløtepotet med smak av bearnaise tar det beste fra to verdener og kombinerer den kremete, fyldige konsistensen av fløtepoteter med den rike og aromatiske smaken av bearnaisesaus. Unn deg litt luksus med Kokt & Klar Fløtepotet Bearnaise og server sammen med en god biff, biffsnadder, grillmat eller løvstek i sommer.
Hell fløtepotetene i en ildfast form og gratiner i ca 25-30 minutter på 220 grader.
Steke- og grillpoteter fra Kokt & Klar er laget av små mandelpoteter som ferdig kokt i sous vide i en lekker marinade. Marinaden inneholder barbecuesaus, noe som gjør dem ekstra gode til grillet mat, men de smaker også godt til ulike kjøttretter.
Legg potetene på aluminiumsfolie på varm grill og grill i ca 10 min. Snu potetene underveis. Du kan også helle potetene i en ildfast form og steke dem ved 250°C i ca. 15 minutter. Vend potetene underveis.
Herlige marinerte mandelpoteter som er kokt i sous vide i en aromatisk krydderblanding inspirert av Middelhavet, sol og sommer! Ekstra gode til lyst grillet kjøtt, laks og retter av grillet lam.
Legg potetene på aluminiumsfolie på varm grill og grill i ca 10 min. Snu potetene underveis. Du kan også helle potetene i en ildfast form og steke dem ved 250°C i ca. 15 minutter. Vend potetene underveis.
Når midnattsola lyser med sine kjølige solstråler over åkrene i nord utvikles den arktiske smaken. Verdens nordligste kommersielle grøntproduksjon er noe for seg selv. Kanskje du kjenner det på smaken?