Fløtepoteter går aldri av moten og er et anvendelig favorittilbehør som passer både til kjøtt og fisk, året rundt og når man skal kose seg litt ekstra rundt bordet. Varm dem opp i posen, hell i en serveringsskål og spis dem som de er, eller gratiner i ovnen med ekstra ost.
INGREDIENSER
Til 4 porsjoner
4 biffer à ca. 150-160 g
1-2 pakker Kokt & Klar Fløtepotet
4 ss blandede pepperkorn, grovknust
4 ss smør
4 ss olje
salt
Dele på
TILBEREDNING
1. Varm fløtepotetene fra Kokt & Klar etter anvisningen på pakken og server. Du kan også gratinere fløtepotetene med ost. Hell da fløtepotetene i en smurt ildfast form, dryss over revet ost og gratiner i ovn ved ca. 200 grader til osten er smeltet og gylden, ca. 25-35 minutter.
2. Tørk av biffene og krydre med grovknust pepper og salt. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha i smøret og la det bli nøttebrunt før du legger i biffene. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen. Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu dem. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La biffene hvile en kort stund før servering.
Server gjerne med grønn salat som tilbehør.
Velbekomme!