Entrecote med Knuste poteter, bearnaise og honningglaserte gulrøtter

Saftig entrecôte, sprø knuste poteter og søte, honningglaserte gulrøtter – en perfekt kombinasjon! Husk å temperere kjøttet før steking for best resultat. Nyt med en deilig béarnaisesaus!

INGREDIENSER

Til 2 personer

1 pakke Knuste Poteter
Smørblanding (fra pakken)
Krydderblanding (fra pakken)

300–400 g entrecôte
Stekeolje
2 ss ssmør
10 snacksgulrøtter
1 fedd hvitløk
1 ss smør
2 ss honning
Bladpersille
Salt og pepper

Bearnaisesaus

Dele på

TILBEREDNING

Ta ut entrecôten og la den temperere i 30 minutter før steking.

Varm opp stekeovnen til 180°C varmluft (200°C over- og undervarme) og finn frem et bakebrett med bakepapir. Knus potetene ved å helle de ferdigkokte småpotetene ut på bakebrettet med litt mellomrom mellom dem. Klem dem lett med bunnen av et kopp eller bruk fingrene slik at de blir knuste. Sterk i klypa? Du kan også klemme potetene flate når de er i pakken og helle de rett ut på stekebrettet. Hvis du bruker airfryer; pass på at det er godt med luft mellom hver potet. Fordel posen med smørblanding og posen med krydderblanding som du finner i pakken jevnt over de knuste potetene. Stek potetene etter anvisning på pakken.

Kok snacksgulrøttene i lettsaltet vann i 2 minutter til de er lett møre, og avkjøl raskt i kaldt vann.

Klapp kjøttet tørt med tørkepapir og krydre med salt og pepper. Varm en stekepanne på høy varme med litt smør eller olje. Stek i ca. 2–3 minutter på hver side for medium stekt, og la det hvile på en asjett i noen minutter før servering.

I samme stekepanne, ha i gulrøttene og surr de varme sammen med finhakket hvitløk. Ha på honning og stek dem til de er karamelliserte og blanke. Smak til med salt og pepper og et dryss finhakket bladpersille.

Anrett entrecôten med knuste poteter og honningglaserte gulrøtter. Server med en god béarnaisesaus

Spis og nyt!


Relaterte produkter