Glasert pinnekjøtt med kålrotstappe

En nydelig vri på pinnekjøttet! Glasering med appelsinsmak harmonerer nydelig sammen med det salte kjøttet og kålrotstappen fra Kokt & Klar. Kanskje det er denne påsken du tør gjøre en vri på folkefavoritten pinnekjøtt?

INGREDIENSER

800 g pinnekjøtt
1 pk Kokt & Klar Kålrotstappe 500g
Poteter

Til glasering:

5 ss honning
5 ss appelsinjuice
saften av en 1/2 sitron

Dele på

TILBEREDNING

Legg pinnekjøttet i vann i sett kjølig fra 24 til 36 timer. Lengre utvanning gir mindre salt kjøtt.
Hell av vannet, og ha pinnekjøttet i en kjele med enten damperist eller pinner i bunnen. Hell på kaldt vann til det når pinnekjøttet, sett på lokk og la dampe på middels varme i 2,5-3 timer.

Kok opp honning, appelsinjuice og sitronsaft i en kjele til det begynner å tykne. Visp underveis og følg med. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg det ferdig dampede pinnekjøttet over i en langpanne og pensle over glaseringen. Stek pinnekjøttet i ovnen til det er gyllent og crispy.

Varm Kokt & Klar Kålrotstappe etter anvisning på pakken, og kok poteter.

Server det glasert pinnekjøttet med kålrotstappen og potetene og gjerne sjyen fra pinnekjøttgryta.

God middag!

Relaterte produkter