Grillet entrecôte med Fløtepoteter Bearnaise er en nydelig smakskombinasjon og en herlig grillkombinasjon i sommer!
INGREDIENSER
Til 2 personer
1 entrecote per person
1 pk Kokt & Klar Fløtepotet Bearnaise 500g
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 fedd hvitløk, finhkket (valgfritt)
1 sitron delt i to, valgfritt
Salat, f.eks ruccola
Dele på
TILBEREDNING
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før grilling, slik at det får romtemperatur. Dette gir jevnere steking.
Pensle entrecote-stykkene med olivenolje og krydre begge sider med salt og pepper. Hvis ønskelig, kan du også tilsette finhakket hvitløk.
Forbered fløtepotetene fra Kokt & Klar ved å klippe opp pakken og helle de ferdig kokte fløtepotetene i en ildfast form.
Forvarm grillen til høy varme (ca. 230-260°C). Hvis du bruker en kullgrill, sørg for at kullet er varmt og har et tynt lag av hvit aske før du begynner å grille.
Legg entrecote-stykkene på grillen og grill i 3-4 minutter på hver side for medium rare, eller 5-6 minutter for medium. Vend kjøttet kun én gang under grillingen. For best resultat, bruk et steketermometer for å måle kjernetemperaturen. For medium rare, skal temperaturen være 55-57°C. For medium, skal temperaturen være 60-63°C. Hvis ønskelig, kan du grille sitronhalvdelene samtidig med kjøttet og presse saften over entrecoten rett før servering.
Ta entrecoten av grillen og la den hvile i 5-10 minutter før servering. Dette gjør at kjøttsaften fordeles jevnt og gir et saftig resultat.
Stek fløtepotetene ved 220 grader i 18-20 min eller til du ser at sausen bobler langs kanten og fløtepotetene er gylne på toppen.
Server gjerne ruccolasalat som tilbehør.
Velbekomme!