Server juleskinke til middag på en av juledagene! Med kokte poteter og Kokt & Klar Kålrotstappe har du et godt måltid med mange gode smaker. Skinken kan også skjæres i skiver som pakkes inn i folie og varmes for enda enklere tillaging.
INGREDIENSER
Til 4 personer
1 kg surret benfri, ferdig kokt juleskinke
Sennepssaus
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 dl kremfløte
1 ss dijonsennep
1 ss grov sennep
1 ss pølsesennep
Salt og pepper
Griljering
1 dl sennep, gjerne en blanding mellom søt og grov sennep
0,5 ts pepper
0,5 ts salt
4 ss griljermel
Annet tilbehør
Rosenkål
Poteter
2 pk Kokt & Klar Kålrotstappe
Dele på
TILBEREDNING
Tilberede juleskinke med griljering
Fjern strømpen rundt skinken dersom den har det, og legg den i ei ildfast form. Krydre juleskinken med salt og pepper. Lag ei blanding av honning og sennep og smør inn skinka. Dryss strøkavring over honningsennepsblandinga. Stek juleskinka på 200 grader i 30 minutter til strøkavringen er gyllen på farge.
Varm sennepssaus
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel. Rør jevningen kontinuerlig med visp i noen minutter. Spe med melk og fløte og rør godt mens blandingen koker opp. Tilsett sennep og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Rens rosenkålene og kok de møre i lettsaltet vann. Kok poteter.
Varm kålrotstappe fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Vi anbefaler alltid å varme den i posen for best resultat.
Skjær juleskinka i tynne, pene skiver og server med sennepssaus, kokte poteter, kålrotstappe og rosenkål.
Velbekomme!