Karbonadesmørbrød med ertestuing

Karbonadesmørbrød med ertestuing er et av de klassiske smørbrødene. Lag karbonadene selv eller kjøp ferdige for en raskere variant. Med den gode ertestuingen fra Kokt & Klar har du en mettende og god lunch!

INGREDIENSER

Til 4 personer

Ferdige karbonader evt lage egne
600 g kjøttdeig
1 dl melk
2 ss potetmel
1 klype malt allehånde
1 klype malt nellik
1/2 revet løk
pepper
10 g salt
Smør til steking

Tilbehør
Kokt & Klar ertestuing
Syltede rødbeter og sylteagurkSalat og annet grønnsakstilbehør du liker som f.eks. tomat og agurk.
Brød & smør/margarin
Annet frivillig tilbehør: ovnsbakte eller pannestekte poteter, stekt løk.

Dele på

TILBEREDNING

  1. Begynn med karbonadene: Kjøttdeig, salt og krydder knas sammen. Dryss over potetmel og kna dette inn sammen med melken. Rull fire kuler på 150 gram og klapp dem flate, gjerne med en liten fordypning i midten. Stek karbonadene i varm stekepanne med smør til de har en kjernetemperatur på 70 grader. Snu dem gjerne flere ganger underveis.
  2. Varm ertestuing fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Ha margarin/smør på brødskiva. Legg varm ertestuing på brødskiva og ha en karbonaden oppå.
  3. Pynt med salat, tomat, agurk, sylteagurk og syltede rødbeter.

Velbekomme!

Relaterte produkter