Kjøttboller med fløtesaus og potetmos

Raskt, enkelt og veldig godt! Du kan lage kjøttbollene selv eller bruke ferdige. Med ferdig potetmos fra Kokt & Klar som tilbehør kan du glede deg til en god hverdagsmiddag.

INGREDIENSER

Til 4 personer    

Bruk 700-800 g ferdige kjøttboller eller lag selv.  

Kjøttboller  
400 g kjøttdeig av storfe  
400 g kjøttdeig av svin  
2 dl brødkrum  
1 dl melk  
1 dl fløte  
1 løk, revet  
1 egg  
1 ss grov sennep  
1 ½ ts salt  
½ ts pepper  

Fløtesaus  
1 ss smør  
1 ss hvetemel  
2 dl fløte  
2 dl oksekraft  
1 ts soyasaus  
salt & pepper  

Tilbehør    
2 pk Potetmos Kokt & Klar  
á 500 g  
Tyttebærsyltetøy  

Dele på

TILBEREDNING

 Sett stekeovnen på 180 grader. Ha brødkrum, melk og fløte i en bolle og la det svelle i noen minutter. Ha i kjøttdeig, løk, krydder, sennep og egg og bland godt. Form små kjøttboller. Brunes i flere omganger i en varm stekepanne, og etterstekes i ovnen til de er klare, ca 10 minutter. Mens kjøttbollene står i ovnen så begynner du på sausen. Smelt smør i en middels varm kjele, ha i mel og rør godt. La jevningen få litt farge, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett oksekraft, fløte og soyasaus mens du rører og la det koke opp. La sausen koke noen minutter til den tykner litt inn. Smak til med salt og pepper.  

 Varm potetmosen etter anvisning på pakken og server sammen med kjøttbollene, sausen og tyttebærsyltetøyet.  

Relaterte produkter