Familievennlig grateng med kjøttsaus og ostegratinert lokk av potetmos

Klar for en familievennlig alt-i-ettform med ferdig potetmos fra Kokt & Klar? Hvis du er glad i lasagne og moussaka blir du garantert å like denne. Et lag med ost på toppen av potetmosen før gratinering gir et lekkert lokk med ekstra god smak. Server gjerne sammen med en frisk salat.

Tilberedning

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.

Skrell gulrøttene og løken og skjær dem i små terninger. Rens paprikaen og skjær den i små biter.
Stek kjøttdeigen og ta den ut av panna.
Surr deretter små biter av gulrot, hakket paprika og finhakket løk i panna.
Når grønnsakene er myke, ha den stekte kjøttdeigen tilbake i panna sammen med tomatpuré og hakket tomat.
La sausen putre på middels varme i ca 8-10 min. Smak til med oregano, salt og pepper.

Ha kjøttsausen over i en smurt ildfast form og bre en pakke Kokt & Klar Potetmos over sausen slik at den dekkes.
Dryss et lag med revet ost over potetmosen.

Gratiner formen i ca 20-30 min på 200 grader varmluft, eller til osten er gylden og smeltet.

 

Ingredienser

Til 4 personer
1 pk Kokt & Klar Potetmos
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
1 rød paprika
100 g revet ost
2 gulrøtter
400 g hakket tomat
olje til steking
2 ss tomatpuré
fersk eller tørket oregano
Salt og pepper

Relaterte produkter

Ingredienser

Til 4 personer
1 pk Kokt & Klar Potetmos
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk
1 rød paprika
100 g revet ost
2 gulrøtter
400 g hakket tomat
olje til steking
2 ss tomatpuré
fersk eller tørket oregano
Salt og pepper