Å lage sin egen kjøttpudding er enklere enn man skulle tro, og kålstuing er et klassisk tilbehør. Med ferdig kålstuing fra Kokt & Klar har du et nydelig tilbehør til kjøttpuddingen. Vi lager den omtrent som du ville gjort hjemme. En fyldig hvitsaus med en skvett fløte tilsettes møre biter av hodekål. For best resultat anbefaler vi å varme kålstuingen i posen. Velbekomme!
INGREDIENSER
Til 4 personer
Kjøttpudding, kjøpe ferdig eller lage selv:
800 g kjøttdeig
100 g brødkrum/strøbrød
1,5 dl melk
1 ts bakepulver rørt ut i 2 ss kaldt vann
1 ss ketchup
1 løk, finhakket
2 egg, sammenvispet
3 ss matolje
1/2 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket salvie
1 ss soyasaus
2 ss fersk finhakket persille
2 ts salt
1/2 ts pepper
Glasering av kjøttpudding
1,5 dl ketchup
1 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
Brunsaus, kjøpe ferdig eller lage selv:
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl kjøttkraft
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Tilbehør
1 pakke Kokt & Klar Kålstuing
1 pakke Kokt & Klar Matpotet
Grønnsaker etter eget ønske, f.eks brokkolibuketter.
Dele på
TILBEREDNING
Lage kjøttpudding
Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
Finhakk løk og surr den i matolje i en stekepanne på middels varme til løken begynner å bli blank og myk. La løken kjøle seg ned. Ha strøbrødet i en skål sammen melken, og la det svelle noen minutter. Ha kjøttdeigen i en bolle eller stor skål, tilsett saltet og kna til deigen blir seig. Bland i det svellede brødet, bakepulver utrørt i vann og tilsett stekt løk, sammenvispede egg, soyasaus, finhakket persille, ketchup, tørkede krydder, salt og pepper. Bruk hendene og jobb sammen deigen slik at alt er godt blandet eller bruk en kjøkkenmaskin med røregren.
Til glasering; rør sammen alle ingrediensene.
Kle ei bakeplate med bakepapir. Form kjøttpuddingen som et brød og legg det på bakplata. Fukt gjerne hendene med kaldt vann og slett overflata på kjøttpuddingen. Fordel glaseringen over kjøttpuddingen og sett et steketermometer i midten av den. Sett plata midt i ovnen og beregn ca 55-60 minutter steketid, eller til steketermometeret viser 68-70 grader. La kjøttpuddingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Brunsaus
Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med varm kraft eller buljong, og visp godt mellom hver gang du sper. La brunsausen småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.
Varm Kokt & Klar kålstuing og matpotet etter anvisning på pakken. Vi anbefaler å varme produktet i posen.
Server kjøttpuddingen skåret i skiver sammen med brunsausen, kålstuingen, kokte poteter og gjerne ekstra kokte grønnsaker dersom du liker det.
Velbekomme!