Lammesmåsteik med ertestuing

Saftige og møre biter av hjemmelaga lammesmåsteik og ei raus skje med skikkelig god ertestuing – laga på gammelmåten. Dét er søndagsmiddagen sin, det. Lammesmåsteik med ertestuing er en nordnorsk spesialitet som fortjener å komme på middagsbordet og glede også nye generasjoner.

Tilberedning

Varm opp stekeovnen til 180 grader. Legg kjøttet i ei langpanne sammen med halvparten av smøret og løken. Stek i ca. 60 minutter og vend på kjøttet noen ganger underveis.
Smelt resten av smøret i ei gryte med tykk bunn og brun det. Rør inn hvetemelet og brun blandingen på svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Tilsett vann og krafta som er i langpanna med lammekjøttet. Kok opp sausen under omrøring og tilsett lammekjøttet.
La kjøttet trekke under lokk på svak varme i 1-2 timer, og smak til med salt og pepper.

Kok poteter og varm ertestuing fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.
Skrell og kok gulrøtter.

Server lammesmåsteika med ertestuing, kokte poteter, kokte gulrøtter og tyttebærsyltetøy.

Velbekomme!

 

 

Ingredienser

Til 4 personer
1,5 kg lammekjøtt av bog, delt passe biter på ca 3*3 cm
100 g smør
100 g hvetemel
1-2 løk, skrelt og delt i båter
Salt og pepper
1 l vann

Annet tilbehør
1-2 pk Ertestuing fra Kokt & Klar
Gulrøtter
Poteter
Tyttebærsyltetøy

Relaterte produkter

Ingredienser

Til 4 personer
1,5 kg lammekjøtt av bog, delt passe biter på ca 3*3 cm
100 g smør
100 g hvetemel
1-2 løk, skrelt og delt i båter
Salt og pepper
1 l vann

Annet tilbehør
1-2 pk Ertestuing fra Kokt & Klar
Gulrøtter
Poteter
Tyttebærsyltetøy