Lutefisk med ertepuré

Grønn ertepuré er en fargeklatt og et alternativ til den mer tradisjonelle ertestuingen. Kokt & Klar ertepuré lages av ferske grønne norske erter. Et friskt og lett alternativ som smaker kjempegodt til julens lutefisk.

Tilberedning

Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode biter per person. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en langpanne eller ildfast form. Dryss over godt med salt og la fisken ligge slik i 30 minutter. Lutefisken kan gjerne ligge i kjøleskapet en time eller to med saltet på. Da trekkes noe av væsken ut, og man får lutefisk med fast og fin konsistens.

Dekk pannen eller den ildfaste formen med aluminiumsfolie, og klem godt rundt kantene slik at det er tett. Bak fisken i stekeovn ved 220 grader i cirka 30 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

Skjær baconet i små biter. Fres det gyllent og sprøtt i en stekepanne med 2 ss smør. Ha gjerne i litt mer smør hvis ønskelig.

Varm ertepuré fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken og kok poteter.

Server godt avrent lutefisk rykende varm på varme tallerkener med bacon, Kokt & Klar ertestuing og kokte poteter.

Ingredienser

Til 4 personer
2 kg lutefisk
200 g bacon
salt og pepper
1-2 pk Ertepuré fra Kokt & Klar
Poteter

Relaterte produkter

Ingredienser

Til 4 personer
2 kg lutefisk
200 g bacon
salt og pepper
1-2 pk Ertepuré fra Kokt & Klar
Poteter