Pannestekt skrei med tapaspoteter og chorizosalsa er en herlig kombinasjon av smaker og teksturer. Tapaspotetene fra Kokt & Klar er også et perfekt tilbehør til akkurat denne retten. Her er hvordan du kan lage denne deilige retten.
INGREDIENSER
Til 2 personer
500 g ryggfilet av skrei med skinn
3 ss olje egnet til steking
Salt og pepper
1 pk Kokt & Klar Tapaspotet
Chorizosalsa
150 g chorizopølse
50 pinjekjerner
5 fileter soltørket tomat
1 sitron
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/4 rød chili
4 ss olivenolje
Salt og pepper
Dele på
TILBEREDNING
Varm tapaspotetene fra Kokt og Klar etter anvisning på pakken.
Forbered chorizosalsaen
I en tørr stekepanne, rist pinjekjerner slik at de blir lett gyldne. Legg dem i tilside. Skjær chorizopølse i biter, og stek dem i stekepanna til de blir gyllenbrune sammen med oljen. Tilsett finhakket sjalottløk, finhakket hvitløk og stek videre til løken er myk, ca. 3 minutter. Tilsett så finhakket soltørket tomat og finhakket chili som du lar surre med. Smak til med salt og pepper. Trekk stekepannen til side.
Steke skrei
Tørk filetene godt med kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper.
Varm opp stekeolje en annen stekepanne på middels til høy varme.
Stek skreifiletene i ca. 5 minutter på skinnsiden til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Senk temperaturen til middels, snu filetene og stek de på andre siden i cirka 3 minutter. Du ser de ferdige når de begynner å flake seg.
Gjør ferdig chorizosalsaen ved å varme den opp og tilsette saften av en presset sitron og de ristede pinjekjernene.
Anrett tapaspotetene sammen med skreien og topp med chorizosalsa. Litt grønt på toppen ser ekstra fint ut!