Gjør klar for litt spøkelsesaktig moro denne Halloween med en arti vri på potetmosen! Servert sammen med ei superenkel pølsegryte får du en skummelt god middag for fire!
INGREDIENSER
Til 4 personer
1-2 pk Kokt & Klar Potetmos
400 g skinnfri kjøttpølser
2 ss smør/olje
1 løk
1 paprika
2 dl créme fraiche
3 ss tomatpuré
5 dl vann
2 ss maisenna utrørt i litt vann.
1 ts sukker
Salt og pepper
1 ts hvitløkspulver
1 ss lys buljongpulver
Dele på
TILBEREDNING
Pølsegryte
Rens og kutt løken i skiver eller finhakk den. Del pølsene i biter. Skjær opp paprika i staver eller biter.
Ha smør/olje i ei stekepanne med høye kanter og la løken surre til den blir blank. Ha i paprika og la den steke noen minutter sammen med løken.
Tilsett tomatpure, og bland godt. Stek mens du rører. Ha i vann, créme fraiche, buljongpulveret og hvitløkspulveret. Kok opp og la det småkoke i noen minutter mens du rører jevnlig. Hell i maisenna som er utblandet med litt vann i den kokende gryta. kok opp en gang til mens du rører.
Tilsett pølsebitene og la det koke med i cirka 5-10 minutter.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Potetmosspøkelser
Mens pølegryta koker; varm Kokt & Klar Potetmos etter anvisning på pakken. Når potetmosen er varm, ha potetmosen over i en sprøytepose, eller bare klipp opp hjørnet på potetmos pakken. Lag små topper formet som spøkelser. Lag øyne ved hjelp av kapers, pepperkorn eller sorte sesamfrø.
Server potetmosspøkelsene sammen med pølegryta og ha en skummelt god middag!