Reinskav eller finnbiffgryte er en tradisjonell rett av reinsdyrkjøtt skåret i tynne skiver. Den smakfulle viltgryta av reinkjøtt varmer både kropp og sjel og er overraskende rask å lage. Server fersk potetmos fra Kokt & Klar som tilbehør, og du har et nydelig måltid foran deg.
INGREDIENSER
Til 4 personer
2 pk Potetmos Kokt & Klar
750 g frossen reinskav
4 ss smør til steking
2 løk
150 g bacon i terninger
250 g fersk kantarell eller annen sopp
3 dl vann
6 dl rømme eller créme fraiche
2 dl melk
6 skiver brunost
8-10 knuste einebær
1 ss tørket timian
Salt og pepper
Tyttebær eller tyttebærsyltetøy
Dele på
TILBEREDNING
Smelt smøret i en gryte. Brun frosset reinskav raskt på høy varme. Ta ut kjøttet, og stek bacon, sopp og finhakket løk. Ha kjøttet tilbake i gryta og tilsett vann. La det koke opp og la småkoke/trekke i noen minutter.
Tilsett rømme/créme fraiche, melk, brunost, knuste einebær, tørket timian og la det koke opp. Skru ned varmen og la trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm potetmos fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken.
Server finnbiffen sammen med potetmosen og pynt med hele tyttebær eller server med tyttebærsyltetøy.