Røkte kjøttpølser og kålrotstappe er en klassisk og smakfull kombinasjon som har vært elsket i mange år i norske hjem. De røkte kjøttpølsene gir en herlig røyksmak som kombineres perfekt med den søte og fyldige smaken av kålrotstappen. Ekstra god kålrotstappe får du med Kokt & Klar sin. Lettvint og godt!
INGREDIENSER
Til 2 personer
4 røkte kjøttpølser
olje eller smør til steking
1 pk Kålrotstappe fra Kokt & Klar
Karamellisert løk
2 store løk (eller 3 mindre løk)
2 ss smør eller olivenolje
1 ts sukker
Salt og pepper etter smak
Sennepssaus
2 ss grov sennep
2 dl fløte
1 ts sukker
2 ts maisenna
2 ts kaldt vann
Salt og pepper
Dele på
TILBEREDNING
Karamellisert løk lager du ved å skrelle løken og kutte den i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne og tilsett smør eller olivenolje i pannen og la det smelte. Ha i løkskivene og la dem surre i smøret/oljen i noen minutter til de blir myke og begynner å bli blanke. Hvis du ønsker å tilsette sukker for ekstra karamellisering, strø sukkeret over løken og rør forsiktig for å blande det inn. Reduser varmen til lav og la løkene surre i ytterligere 15-20 minutter, rør av og til. Løken skal bli myk og få en fin, gyllenbrun farge. Tiden kan variere avhengig av varmen og pannen, så følg med. Smak til med salt og pepper.
Lag sennepssaus ved å varme opp fløten på middels varme, men pass på å ikke koke den. Visp inn sennep, sukker, salt og pepper. I en liten bolle, bland sammen maisenna og kaldt vann. Rør godt slik at maisennaen er helt oppløst. Etter at sausen har kokt i noen minutter, tilsett maisennablandingen og rør godt. Dette vil tykne sausen og gi den en fin konsistens. Fortsett å røre sausen i et par minutter til den blir tykkere. Smak på sausen og tilpass smaken med mer sennep, sukker, salt eller pepper om nødvendig.
Varm Kokt & Klar Kålrotstappe etter anvisning på pakken.
Stek kjøttpølsene gylne i varm stekepanne med en blanding av smør og olje og server med varm kålrotstappe, karamellisert løk og sennepssaus.