Tørrfiskgrateng med fløtepotet

Elsker du grilla tørrfisk, men er ute etter å utvide repertoaret? Da må du teste denne nydelige tørrfiskgratengen! Med gryteklare tørrfiskstrimler og ferdige fløtepoteter har du lagt grunnlaget for en kjempegod middag. Vi anbefaler tørrfiskstrimler fra Halvors Tradisjonsfisk.

INGREDIENSER

Til 3-4 personer
1 pakke Kokt & Klar fløtepotet 1 kg
500 g tinte gryteklare utvannede tørrfiskstrimler, f.eks fra Halvors Tradisjonsfisk
1 løk
2 gulrøtter
1 fennikel
3 fedd hvitløk
3-4 ss olivenolje
50 g revet parmesan
Salt og pepper

Tilbehør til servering
Godt brød

Dele på

TILBEREDNING

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell og kutt gulrøtter, løk og fennikel i tynne staver.
  3. Stek grønnsakene møre sammen med finhakket hvitløk i olivenoljen.
  4. Tørk tørrfisken og ha på salt og pepper og legg tørrfisk i en ildfast form. Fordel stekte grønnsaker over fisken før du fordeler de ferdige fløtepotetene oppå grønnsakene igjen. Topp med revet parmesan til slutt.
  5. Stekes i ovn i 30-40 minutter ved 200 grader til gratengen er gyllen og du ser sausen fra fløtepotetene bobler langs kanten av formen.

Serveres gjerne med godt brød.

Relaterte produkter