En sommerfavoritt fra Senja! Saftig varmrøkt krydderlaks, frisk fruktsalat og gratinerte fløtepoteter fra Kokt & Klar er en kombinasjon vi varmt kan anbefale. Kjennere må ha denne retten minst én gang hver sommer.
INGREDIENSER
Til 4 personer
1 pk fløtepoteter fra Kokt & Klar
revet ost til gratinering
500 g varmrøkt krydderlaks
1 ss smør
1 dl vann
Fruktsalat:
1 eple
2 klementiner
3 aprikoser, ferske
100 g blå druer
1-2 stilker vårløk
1 beger rømme
1/2 ss sukker
Dele på
TILBEREDNING
Lag fruktsalat ved å kutte epler, ferske aprikoser og klementiner i passe små biter. Skjær druene i to og snitt vasket vårløk i tynne skiver. Bland alt og vend inn et beger rømme. Smak til med sukker.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg den varmrøkte laksen i en ildfast form med en klatt smør på toppen. Tilsett 1 dl vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak laksen i ovnen i 30 minutter.
Hell de ferdige fløtepotetene i en passende ildfast form og dryss gjerne litt ost på toppen. Sett fløtepotetene inn i varm stekeovn og stek i cirka 25 minutter sammen med laksen til du ser at sausen bobler langs kanten og osten er smeltet og gylden på toppen.
Server krydderlaksen med fløtepotetene og fruktsalaten og kos deg med et deilig måltid!