Varmrøkt krydderlaks med fruktsalat og fløtepoteter

En sommerfavoritt fra Senja! Saftig varmrøkt krydderlaks, frisk fruktsalat og gratinerte fløtepoteter fra Kokt & Klar er en kombinasjon vi varmt kan anbefale. Kjennere må ha denne retten minst én gang hver sommer.

INGREDIENSER

Til 4 personer

1 pk fløtepoteter fra Kokt & Klar

revet ost til gratinering

500 g varmrøkt krydderlaks

1 ss smør

1 dl vann

Fruktsalat:

1 eple

2 klementiner

3 aprikoser, ferske

100 g blå druer

1-2 stilker vårløk

1 beger rømme

1/2 ss sukker

Dele på

TILBEREDNING

Lag fruktsalat ved å kutte epler, ferske aprikoser og klementiner i passe små biter. Skjær druene i to og snitt vasket vårløk i tynne skiver. Bland alt og vend inn et beger rømme. Smak til med sukker.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg den varmrøkte laksen i en ildfast form med en klatt smør på toppen. Tilsett 1 dl vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak laksen i ovnen i 30 minutter.

Hell de ferdige fløtepotetene i en passende ildfast form og dryss gjerne litt ost på toppen. Sett fløtepotetene inn i varm stekeovn og stek i cirka 25 minutter sammen med laksen til du ser at sausen bobler langs kanten og osten er smeltet og gylden på toppen.

Server krydderlaksen med fløtepotetene og fruktsalaten og kos deg med et deilig måltid!

Relaterte produkter