Viltkarbonader med fløtepotet

Saftige viltkarbonader og fløtepoteter er en flott kombinasjon. Du kan kjøpe ferdige viltkarbonader eller imponere med hjemmelagde dersom du har tilgang på viltkjøtt. Med saftige karbonader og fløtepoteter trenger du strengt tatt ingen saus, men brunsaus smaker også godt som tilbehør.

Tilberedning

Bland kjøttdeig, egg, mel og krydder. Spe deretter med fløte og bland alt godt sammen. Form til passe karbonader og stek i stekepanne i en blanding av olje og smør. Senk varmen og stek karbonadene ferdig på svak varme til de er helt gjennomstekte. De kan også etterstekes i ovn på 180 grader i ca. 15 min.

Renskjær rosenkålen og fjern eventuelle løse eller gule blader. Del kålen i to-fire deler. Skjær soppen i fire. Pannestek rosenkål og sopp i smør og olje til kålen rosenkålen er myk og gylden. Krydre med salt og pepper.

Varm fløtepoteter fra Kokt & Klar etter anvisning på pakken. Gratiner gjerne med ost på toppen hvis du steker dem i ovnen.

Server karbonadene med fløtepoteter, grønnsaker og tyttebærsyltetøy.

Velbekomme!

 

Ingredienser

Kjøp ferdige karbonader eller lag selv:

Viltkarbonader til 4 personer:
500 g kjøttdeig av vilt
2 egg
3 ss hvetemel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskat
2-3 dl fløte
1 ts knust einebær
Salt og pepper

Grønnsaker og tilbehør:
400 g rosenkål
1 pk fersk sjampinjong eller annen fersk sopp.
tyttebærsyltetøy
Fløtepotet fra Kokt & Klar og evt ost til gratinering.

Ingredienser

Kjøp ferdige karbonader eller lag selv:

Viltkarbonader til 4 personer:
500 g kjøttdeig av vilt
2 egg
3 ss hvetemel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskat
2-3 dl fløte
1 ts knust einebær
Salt og pepper

Grønnsaker og tilbehør:
400 g rosenkål
1 pk fersk sjampinjong eller annen fersk sopp.
tyttebærsyltetøy
Fløtepotet fra Kokt & Klar og evt ost til gratinering.