Vi håper du finner inspirasjon til årets julemeny, og sier tusen takk til deg som velger nordnorsk lokalmat!
Kålrotstappen vår er en klassiker på julebordet, og et selvsagt tilbehør til tradisjonelle retter som pinnekjøtt, julepølse og kveite. Vår ferske kålrotstappe er laget med nordnorsk kålrot som har fått vokst seg stor under midnattsola og de lange lyse nordnorske sommernettene. Den naturlige smaken er det perfekte utgangspunkt for å lage en velsmakende kålrotstappe, som kan skilte med priser for sin uovertrufne smak.
Mikrobølgeovn: Stikk et lite hull i pakningens overside. Varmes 2-3 min på 800 watt.
Vannbad: Kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker posen, og legg posen i kjelen. Skru ned varmen og la posen trekke i 12-15 minutter. Klipp opp posen og klem kålrotstappen forsiktig ut.
Hold tradisjonen i hevd med en riktig god og fyldig ertestuing, - den perfekte følgesvennen til julens lutefisk. Vi lager den på gammelmåten ved at tørkede erter får godgjøre seg i vann over natta før de kokes møre og smaksettes etter alle kunstens regler.
Mikrobølgeovn: Stikk et lite hull i pakningens overside. Varmes i 2-3 min på 800 watt.
Vannbad: Kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker posen, og slipp posen i kjelen. Skru ned varmen og la posen trekke. Trekketid i 12-15 min. Klipp opp poen og klem den varme ertestuing i en serveringsskål.
Hvis du er glad i kalkun til jul eller nyttår eller liker å ha viltkjøtt på menyen i høytidsdagene harmonerer Kokt & Klar Fløtepotet nydelig til akkurat dette. Den kremete konsistensen og den fyldige smaken passer perfekt til fugl og vilt, enten du inviterer til julebord eller dekker bordet til nyttårsfest.
Vannbad: Kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker posen. Slipp i posen og la posen trekke. Trekketid vil variere etter forpakningsstørrelse; 500 g i 12 min og 1 kgs i 18 min.
Stekeovn: Hell fløtepotetene over i en egnet ildfast form og stek ved 220 grader. Stek i om lag 25-30 minutter til fløtepotetene er gylne på toppen og du ser sausen boble langs kanten. Dryss gjerne over til ost før steking for ekstra god smak.
Ferdig kokte Mandelpoteter fra Kokt & Klar gjør juleforberedelsene enda litt enklere. Vi bruker nordnorsk, kortreist mandelpotet av beste kvalitet, med den unike melne potetsmaken som så mange forbinder med de tradisjonsrike nordnorske julemiddagene.
Mikrobølgeovn: Stikk et lite hull i forpakningens overside. Varm i 2-3 minutter på ca. 800 watt.
Vannbad: Kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker posen, og legg posen i kjelen. Skru ned varmen og la posen trekke i 10 min.
Ertepuré fra Kokt & Klar er laget av norske grønne erter av beste kvalitet, og passer perfekt som et friskt tilbehør til julens lutefisk. For en stressfri julemiddag, varm ertepureen rett i posen og nyt den hjemmelagde følelsen på et øyeblikk.
Mikrobølgeovn: Stikk et lite hull i forpakningens overside. Varm i 2-3 minutter på ca. 800 watt.
Vannbad: Kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker posen, og legg posen i kjelen. Skru ned varmen og la posen trekke i ca 10-12 min.
I julen får flere av våre middagstilbehør skinne og glitre om kapp med lysene på juletreet, og vi er stolte av å ta del i juletradisjonene dine med vårt smakfulle og tradisjonsrike middagstilbehør.
I julen får flere av våre middagstilbehør skinne og glitre om kapp med lysene på juletreet, og vi er stolte av å ta del i juletradisjonene dine med vårt smakfulle og tradisjonsrike middagstilbehør.