Historien om det som i dag er en moderne bedrift på Senja startet for 25 år siden. I 1995 ble Art Nor AS etablert med fire ansatte, og har siden da vokst jevnt og trutt til å bli en hjørnestensbedrift i lokalsamfunnet vårt på Senja i Nord-Norge. Bedriften er samlokalisert med Tromspotet som lagrer, vasker og pakker nordnorske poteter og grønnsaker, og i dag er vi 20 ansatte.

Fra første dag har vi satset på konserveringsmetoden sous vide som gir våre tilbehørsprodukter og ferdige retter en høy kvalitet i kombinasjon med god holdbarhet. Dette gjør produktene godt tilpasset både for dagligvarehandelen og storkjøkkenmarkedet.

I de første årene etter etableringen produserte bedriften produkter for storkjøkken, men i 1998 ble merkevareserien vår, Kokt & Klar lansert i dagligvarehandelen, og etter en tid kom fulgte kålrotstappe, matpotet, bacalao, ertestuing og marinerte mandelpoteter. 

Vi har et sterkt fokus på Nord-Norge og har derfor et ønske om å bruke mest mulig nordnorske råvarer i vår produksjon. Derfor jobber vi sammen med innovative nordnorske bønder for å øke produksjonen av poteter, gulrot og kålrot i landsdelen.

I dag finner du merkevaren Kokt & Klar i nesten alle dagligvarebutikker i landet, ofte plassert i kjøledisken ved siden av kjøttvarer. Spør gjerne betjeningen om du ikke finner produktene våre.