Om oss

Historien om det som i dag er en moderne bedrift på Senja startet for 25 år siden. Art Nor AS ble etablert i 1995 med fire ansatte, og har siden da vokst jevnt og trutt til å bli en hjørnestensbedrift på Senja i Nord-Norge. Bedriften er samlokalisert med Tromspotet AS som lagrer, vasker og pakker nordnorske poteter og grønnsaker, og i dag er vi til sammen 30 ansatte.

De første årene lagde vi matprodukter kun for storkjøkkenmarkedet, men i 1998 ble merkevaren Kokt & Klar med fløtepoteter lansert i dagligvarehandelen. Med tiden har flere produkter kommet til. Fra første dag har vi satset på konserveringsmetoden sous vide som bevarer smak, næringsinnhold og holdbarhet. Dette gjør Kokt & Klar velegnet for både dagligvarehandelen og storkjøkkenmarkedet.

Vi har et hjerte som banker for Nord-Norge og benytter råvarer fra egen landsdel så langt det lar seg gjøre.

Kålrotstappe med naturlig søt nordnorsk kålrot og gulrot, fløtepoteter laget av smaksrike poteter fra verdens nordligste kommersielle potetproduksjon og fløte fra gårder i egen i landsdel. Ekte, rene smaker med et avtrykk utover veldig god smak.

Vi er også stolte over å samarbeide med rundt tjue nordnorske potet- og grønnsaksprodusenter for å øke produksjonsvolumene ytterligere. Gode forhold for dyrking og kort transport fra åker til fabrikk for viderefordeling er bærekraftig og bidrar til økt verdiskapning i nord, levende kulturlandskap og arbeidsplasser i flere tilknyttede bransjer.

I dag finner du merkevaren Kokt & Klar i flere dagligvarebutikker fra Trøndelag og nordover, ofte plassert i kjøledisken ved siden av kjøttvarer. Spør gjerne betjeningen om du ikke finner produktene våre eller ta en titt på våre produktsider for oversikt over butikker.